nieuwe serie van virtuele servers van Strato gelanceerd

Strato heeft de VPS Linux Mini gelanceerd, een nieuwe reeks kleine virtuele servers die voordeliger zijn dan de standaard VPS-modellen van het bedrijf.

Deze nieuwe kleine virtuele servers zijn beschikbaar in drie varianten, allemaal met 1 vCore, maar met verschillende hoeveelheden werkgeheugen en opslagruimte. Het instapmodel biedt 1 GB RAM werkgeheugen en 30 GB NVMe SSD-opslag, terwijl het grootste model 4 GB RAM en 75 GB NVMe SSD-opslag heeft.

Wat kun je met een Linux VPS?

Een VPS, ofwel “virtual private server”, is een virtuele server waarbij je een deel van een fysieke server huurt. Hoewel de hardware gedeeld wordt met andere gebruikers, heb je je eigen beheeromgeving, vergelijkbaar met een dedicated server.

Met een VPS kun je de server volledig naar wens configureren. Je hebt de mogelijkheid om je eigen website te hosten, specifieke software of applicaties te installeren, of je VPS te gebruiken voor e-mailverkeer of bestandsopslag. Op de VPS-systemen van Strato kun je een Linux-besturingssysteem installeren, zoals Ubuntu, Debian, AlmaLinux of Rocky Linux.

Wat is het verschil tussen een normale VPS en een VPS Linux Mini?

Een VPS Linux Mini is een compacte virtuele server met 1 vCore en iets minder opslagruimte dan de reguliere virtuele servers van Strato. Je kunt deze server naar eigen wens inrichten en hebt volledige root-toegang, net zoals bij een normale VPS.

Deze kleine virtuele server is geschikt voor het hosten van kleine websites met weinig bezoekers, of als een test- en ontwikkelomgeving voor je eigen applicaties. Het is ook een betaalbare keuze voor beginners die ervaring willen opdoen in serverbeheer, met prijzen vanaf € 1 per maand.

Volledig aanpasbaar en flexibel

Gebruikers kunnen deze mini-servers van Strato volledig naar wens configureren, net zoals de reguliere virtuele servers van het bedrijf, en ze bieden dezelfde functionaliteit.

En als gebruiker van een mini-server heb je eveneens de vrijheid om een Linux-besturingssysteem naar wens te installeren.

Meer info

Als je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van de nieuwe VPS Linux Mini, neem dan een kijkje op de website van Strato.


Meer tips voor c’t PRO artikelen?

Schrijf je in voor de wekelijkse c’t nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je apparatuur en infrastructuur en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.


https://www.ct.nl/nieuws/vps-linux-mini-nieuwe-serie-van-virtuele-servers-van-strato-gelanceerd/

Related Posts