Versio verhoogt per 1 oktober prijzen Reseller Hosting-pakketten – IT Pro – Nieuws

Versio verhoogt per 1 oktober prijzen Reseller Hosting-pakketten – IT Pro – Nieuws

De goedkoopste packet was 3 Euro volgens de prijzen hierboven. Dat is enorm boven de kostprijs van de actueel hosting.

Ik geef enkel een snel voorbeeld. Het was niet ongewoon om 15+ jaar geleden, een 10.000+ accounts op een single server te hebben. We spreken hier over basis website (mail was een andere server). In die tijd, was een 10K server idd nogal duur, nu doe je 10K accounts met gemak op een Cloud instant met een paar CPU cores en dat is het. En dat voor een kostprijs van maximaal 100 Euro per maand. Ja, je moet meer kosten rekenen met backups, backup server of instance, en vooral je personeel kosten.

In de praktijk is de kostprijs NIET je servers of elektriciteit, het is vaak de personeel kost. Daarom dat veel diensten dat in het begin klein waren met bijvoorbeeld maar de oprichter en 1 of 2 medewerkers, dat die de nodige winst draaide gewoon omdat hun kostenplaatje laag was.

Het probleem begint hem vaak als bedrijven de groot worden en dan moet je boekhouder hebben, administratie personeel, en natuurlijk “managers”. En dan moet je meer office space hebben want werken van thuis is nog altijd een enorm vies woord bij veel bazen.

Tegelijk zit je CEO zit meer op de baan dan wat anders omdat je bedrijf nu “grotere” klanten heeft en die hebben custom projecten en vereisen eeeeeeeindeloze vergaderingen. En dan spreken we nog niet over investers en van die toestanden dat dan hun vinger in de pap steken, met nog meeeeer vergaderingen en tijd verspillingen. Ik heb ooit eens berekend dat voor de wekelijke vergadering in een firma waar ik werkte, en waar 90% van de mensen niet daar moesten zijn, dat ze gerust 4k+/maand zaten uit te geven voor niets. Letterlijk geld dat ze wegsmijten want niemand zag een nut in die wekelijke vergaderingen (buiten de CEO). En trust me, dat was niet de enige nutteloze. O, en natuurlijk een mooi office met veel glas en toestanden want je moet mooi uitzien voor de grote klanten als ze eens afkomen, wel, 6K per maand. Zijn nog veel meer cijfers dat ik ken

Note: Die projecten zijn het vaak niet waard want je draait je bedrijf de kelder in in de toekomst.

De kostprijs van die servers en hun electriciteit/colocation etc is nog geen 1% van de totaal kostprijs (vaak minder). En als ik dan die excuses hoor van elec kosten, dan hoor ik “bullsoit”.

maar als een hoster dan een paar euro per maand meer vraagt is het hek van de dam.

We spreken van 2.99, 4.99 naar 14.99… Dat is niet een paar euro meer he… Ik kan begrijpen als ze hun prijzen met 20% omhoog deden. 2.99 word .. laten we zeggen 3.49 in extreme. 4.99 word 5.99. Maar we spreken over letterlijk 500% op de 2.99, 300% op de 4.99. En over het algemeen zijn de meeste account, de goedkopere lage accounts bij een provider.

Wat ze op gokken is in de praktijk dat er minder mensen gegaan, dan hun volle prijs verhoging compenseert.

We geven zonder blikken of blozen €20 per maand uit om enkel en alleen iemand anders te kunnen bellen.

Irrelevant aan de discussie dat de prijs verhoging reden “bullsoit”.is.

https://tweakers.net/nieuws/212972/versio-verhoogt-per-1-oktober-prijzen-reseller-hosting-pakketten.html

Related Posts