VPS juhlii OmaSp Stadionilla – SJK:n kausi jatkuu keskiviikkona

SJK hävisi sarjataulukon kannalta merkityksettömän Veikkausliigan päätöskierroksen ottelun, ja jatkaa ensi keskiviikkona alkavaan Eurolopputurnaukseen. Otteluraportin tarjoaa Lakeuden Sisäilmamestarit.

VPS onnistui kertaalleen molemmilla puoliajoilla, ja otti voiton Pohjanmaan derbyssä. SJK peluutti laajaa rinkiä ottelussa, ja teki useita vaihtoja. Veikkausliigan mestaruuden voitti HJK, KuPS jäi hopealle, ja VPS sai pronssia. SJK oli neljäs. Ottelun alussa SJK kukitti uransa tähän peliin päättävät SJK:n Markus Uusitalon, sekä VPS:n Sebastian Strandvallin ja Steven Morrisseyn. Valierotuomarikerho palkitsi SJK:n joukkueenjohtaja Pekka Lehtisen ansaitusti vuoden herrasmiesjoukkueenjohtaja. Lehtinen on voittanut tuon palkinnon jo useampaan kertaan. SJK:n pelit jatkuvat heti keskiviikkona europudotuspeleissä AC Oulua vastaan. Ottelu pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla 25.10. klo 18:00. Ja se pelataan ratkaisuun saakka. Häviäjän kausi päättyy ja voittaja etenee lauantaina 28.10. pelattavaan pudotuspelien seuraavaan osaan.

SJK – VPS 0-2 (0-1)
0-1 28 min Roberto Savio
0-2 48 min Peter Michael

VPS voitti Pohjanmaan herruuden tällä kaudella otteluvoitoin 2–1. SJK vei kauden avauskohtaamisen, mutta vaasalaiset veivät kaksi viimeistä keskinäistä koitosta. Päätöskamppailussa ei ollut enää sarjatuloksen kannalta merkitystä, sillä vaasalaiset varmistivat kolmossijansa ja SJK nelossijansa jo ennen maajoukkuetaukoa.

VPS ei ollut kertaakaan aiemmin vienyt Pohjanmaan herruutta samaan aikaan, kun Kerho on pelannut Veikkausliigassa. Vepsu vei sarjassa kolmannen sijan kerättyään 49 sarjapistettä. SJK tarvitse nelossijaansa 42 pistettä.

VPS osoitti vahvuutensa heti ensimmäisellä puoliajalla, mutta kumpikaan joukkue ei ottanut selkeää hallintaa. Kotijoukkue sai ensimmäisen potentiaalisen paikkansa 5. minuutilla, kun Pyry Hannola lähetti kulmapotkusta pallon boksin rajalle Ville Tikkaselle. Toppari kiskaisi suoraan volleysta, mutta laukaus epäonnistui.

VPS sai ensimmäisen tonttinsa heti seuraavassa tilanteessa. Maalitykki Peter Godly Michael pääsi suorassa juoksussa lähelle SJK-maalivahti Markus Uusitaloa, mutta hänenkin ruutinsa oli märkää.

Uusitalo pääsi kunnolla torjuntatöihin 19. minuutilla, kun Roberto Savio kokeili 16:n rajalta maata nuolevalla laukauksella, mutta Uusitalo liimasi pallon. Vajaata 10 minuuttia Savio ei enää epäonnistunut. Hän lähetti tarkan ja kierteisen kudin kaukaa, ja pallo upposi takakulmaan.

SJK tuli jakson lopussa parikin kertaa lupaavan näköisesti. Matej Hradecky oli järjestämässä molempia hyökkäyksiä, mutta kummallakin kertaa viimeinen ratkaisu painui maalista ohi.

SJK:n takaa-ajo hankaloitui heti toisen jakson alussa Godly Michaelin lauottua 2-0-osuman 48. minuutilla.

Kotijoukkueen avainpelaajiin lukeutuvat Murilo ja Jaime Moreino aloittivat ottelun penkillä, mutta kaksikko toi toisella jaksolla kentälle tuoreita jalkoja. Heidänkään mukaan tulonsa ei saanut Kerhon peliä lentoon.

SJK:n takaa-ajo ei tuottanut kuin muutamia vajavaisia tilanteita, eikä joukkue saanut koko iltana ainuttakaan laukausta Teppo Marttisen vartioimaa maalia päin.

Tulos on tietenkin pettymys. Vihaan häviämistä enemmän kuin pidän voittamisesta. Etenkään paikallisotteluita ei halua koskaan hävitä, mutta VPS on todella kovassa vireessä: 15 tappiotonta ottelua putkeen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Kerhon katse on nyt keskiviikossa, jolloin joukkue isännöi AC Oulua Eurolopputurnauksen 1. kierroksella. Ottelun voittaja etenee 2. kierrokselle, ja tuon väännön vienyt kohtaa VPS:n Eurolopputurnauksen finaalissa. Finaalin voittaja pelaa ensi kaudella Konferenssiliigan karsinnoissa.

Saimme tästä ottelusta minimituloksen eli sen, etteivät kaikki avainpelaajat pelanneet täyttä 90 minuuttia ja ettemme kokeneet loukkaantumisia tai saaneet pelikieltoja. Se oli tärkeintä.

Nyt meillä on tärkein ottelu edessä. Tavoitteenamme on koko ajan ollut se, että pääsemme ensi kaudeksi Eurooppaan. VPS:llä on sama tavoite, mutta tämä peli antoi meille tarvittavan polttoaineen siihen, että olemme valmiita voittamaan seuraavan kohtaamisen. 

Gómez sanoo, että Kerho lähtee loppupeleihin samasta tilanteesta kuin koko Veikkausliiga-kauteen: SJK:ta ei pidetty suosikkina, mutta seinäjokelaisryhmä näytti epäilijöilleen ja keikkui kauden alussa pitkään sarjan kärkisijoilla.

Kukaan ei pitänyt meitä suosikkina kauden alussa. Meitä pidettiin huonoina. Tilanne on nyt samanlainen. Kukaan ei usko meihin, mutta me uskomme itseemme, pääluotsi päätti.

SJK: Markus Uusitalo MV, Ibrahim Cissé, Terry Yegbe (46’ Matias Vainionpää, Ville Tikkanen (71’ Diego Rojas), Matej Hradecky, Otto Kemppainen (61’ Murilo), Kingsley Ofori, Valentin Gasc (46’ Nooa Laine), Pyry Hannola, Samson Ebuka ja Jere Streng (46’ Jaime Moreno)

 https://sjk.fi/raportit/vps-juhlii-omasp-stadionilla-sjkn-kausi-jatkuu-keskiviikkona/

Related Posts