Hurjan nousun tehneen VPS:n pelaajat kuumaa valuuttaa markkinoilla – tammikuun siirtoikkunan odotetaan lisäävän ostohaluja

Veikkausliigassa pronssia voittaneen Vaasan Palloseuran pelaajat herättävät nyt kiinnostusta myös muualla. Seuran mukaan myyntineuvotteluja ei kuitenkaan ole käynnissä.

VPS juhli lauantaina pronssia yhdessä kannattajiensa kanssa SJK:n kotistadionilla. Kuva: Heidi Harju / Yle

VPS:n loppukausi sujui kuin unelma. Vaikean alkukauden jälkeen joukkue onnistui voittamaan putkeen kaksitoista ottelua ja nousi jakamaan Veikkausliiga-ajan pisintä voittoputkea yhdessä HJK:n kanssa.

HJK voitti 12 ottelua putkeen kaudella 2002.

Menestyksen myötä kiinnostus VPS:n pelaajia kohtaan on noussut myös muualla. Vaasan palloseura Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Harri sanoo, että jo kauden aikana seuralle tuli yhteydenottoja.

Tällä hetkellä myyntineuvotteluja ei Harrin mukaan ole käynnissä.

Huhujen mukaan Juhani Pikkarainen olisi siirtymässä VPS:stä SJK:n riveihin. Onko näin?

– Tällä hetkellä neuvottelut ovat kesken. Mihinkään suuntaan ei ole vielä ratkaisua, Harri vastaa.

Tammikuun siirtoikkuna kuitenkin lähestyy, ja Harri pitää hyvinkin mahdollisena, että pelaajat kiinnostavat muita seuroja.

Esimerkiksi Peter Michael on valittu Veikkausliigan vuoden parhaaksi pelaajaksi. Hän on tehnyt tällä kaudella kuusitoista maalia, toiseksi eniten heti HJK:n Bojan Radulovicin jälkeen.

VPS:n joukkue on Vaasan torilla lavalla, tori on täynnä ihmisiä.

VPS järjesti joukkueelle ja kannattajille torijuhlat Vaasassa sunnuntaina. Kuva: Niklas Joki / Yle

VPS hakee vahvistusta

VPS on tehnyt tähän mennessä jatkosopimuksen ensi kaudelle 18 pelaajan kanssa. Jatkosopimus on Michaelin lisäksi muun muassa Roni Huddilla.

Onko VPS valmis myymään kärkipelaajiaan, esimerkiksi Michaelin?

– Kaikki riippuu siitä, miten muut seurat näkevät hänen sopivuutensa omiin tarpeisiin. Mutta totta kai jos riittävän hyvä tarjous tulee ja paikka kiinnostaa myös pelaajaa, varmasti asiasta neuvotellaan, ja on mahdollista, että siirto tulee, hallituksen puheenjohtaja Timo Harri sanoo.

Seura on tyytyväinen VPS:n runkoon, mistä kertoo sekin, että jatkosopimus on tehty näin suuren joukon kanssa.

Silti vahvistusta joukkueeseen haetaan ensi kaudelle.

– Totta kai tietyille paikoille haetaan vahvistuksia ja laajuutta rinkiin, eli uusiakin pelaajia on ensi kaudelle tulossa.

Harrin mukaan uusia pelaajanimiä julkistetaan todennäköisesti lähiviikkojen aikana.

https://yle.fi/a/74-20056607

Related Posts