De verschillende voordelen van een reseller hosting


MAASSLUIS | Ben je een webontwikkelaar of ontwerper? Dan is het niet onverstandig om een reseller hosting pakket te nemen. Dit is namelijk heel goed voor je onderneming.

Als je alleen een website ontwikkelt of ontwerpt, dan is het lastiger om klanten duurzaam aan je te binden. Na de bouw van je website gaan ze anders naar een ander bedrijf toe. Maar wanneer je zelf hosting aanbiedt, kun je aanvullende diensten verlenen.  Je kunt de website dan volledig beheren en je klanten een abonnement aanbieden. Om die reden is het ook verstandig om een reseller hostingpakket af te sluiten. 

Vrijwel geen investeringskosten 

Ben je slechts een kleine ondernemer? Dan wil je natuurlijk niet te veel investeringskosten maken. Misschien heb je nog weinig klanten aan je gebonden en je wilt dan ook geen onnodige risico’s nemen. Het afsluiten van een reseller pakket is relatief goedkoop. Zo houd je de kosten laag. Je hoeft dan namelijk zelf geen servers aan te kopen. Die servers hoef je ook niet te onderhouden. Is er onverhoopt sprake van een storing? Dan is dat natuurlijk zeer vervelend voor jou en je klanten, maar ook daar ben je dan niet verantwoordelijk voor. Het is namelijk de verantwoordelijkheid voor het hostingbedrijf om storingen snel op te lossen en te voorkomen.

Het bedrijf mijn.hosting levert een uitstekende service bij de reseller hosting

Je hebt weinig technische kennis nodig

Als je websites voor je klanten bouwt, dan wil je de website natuurlijk zo functioneel mogelijk maken. Tegelijkertijd besteed je dan veel aandacht aan het design. In deze tijd is het voor ondernemers ook belangrijk om een unieke website te hebben. Dat brengt namelijk meerdere positieve punten met zich mee. In de eerste plaats kun je daarmee de concurrentie te slim af zijn. Het is tegenwoordig laagdrempelig om een bedrijf te starten en daarom is de concurrentie in veel sectoren ook groot. Maar als website-ontwikkelaar heb je misschien geen technische kennis wat betreft servers en hosting. 

Ga je voor een reseller hosting? Dan heb je deze technische kennis gelukkig ook niet nodig. De meeste functies spreken namelijk voor zich. Daarnaast kun je gebruikmaken van een control panel. Daarmee kun je alle accounts binnen je hostingpakket gemakkelijk beheren. Denk aan het instellen van e-mailaccounts, subdomeinen aanmaken, databases toevoegen en nog veel meer belangrijke functies. Heb je toch nog vragen over specifieke zaken? Dan kunnen de medewerkers van het hostingbedrijf je ongetwijfeld op verschillende manieren ondersteunen. 

Afstellen op de behoeften van de klant

Iedere ondernemer heeft natuurlijk andere behoeften en wensen. Heb je bijvoorbeeld een website voor een kleine ondernemer gebouwd? Dan is de kans groot dat de website tamelijk eenvoudig van aard is. Qua hosting heeft zo’n ondernemer ook minder behoeften dan een grote ondernemer. Een reseller hostingpakket is wat dat betreft flexibel. Je kunt namelijk speciale pakketten voor verschillende type klanten maken. Ook kun je aan elk type pakket speciale tarieven verbinden.Dit maakt het voor veel ondernemers aantrekkelijk om een hostingpakket bij jou af te sluiten. Het is immers nooit leuk om extra te betalen voor diensten die je eigenlijk niet nodig hebt. 

Je bouwt een merk op

Als ondernemer is het om verschillende redenen relevant om een merk op te bouwen. In de eerste plaats kun je daarmee snel klanten trekken. Veel mogelijke klanten zoeken niet alleen geweldige diensten, maar ze zijn ook op zoek naar een vertrouwensband. Als jij een goed merk hebt opgebouwd, dan betekent het direct dat je als ondernemer een uitstekende reputatie hebt. Mensen binden zich dan graag aan je.

Wanneer je een merk hebt opgebouwd, dan word je ook sneller onthouden. Daarom is het van belang om je online op een goede manier te profileren. Als je een reseller hostingpakket afsluit, dan kun je vaak veel dingen op het controlepaneel veranderen. Je kunt het controlepaneel bijvoorbeeld voorzien van je bedrijfsnaam, huisstijl en het logo van je bedrijf. Daarmee straal je autoriteit uit en dan zijn klanten sneller geneigd om bij je te blijven. Met een goede reseller ga je kortom voor een professionele uitstraling en dat versterkt de klantenbinding. 

Welke hostingprovider past bij jouw wensen?

Na het lezen van de bovenstaande voordelen ben je ongetwijfeld enthousiast geworden over het fenomeen reseller hosting. Er zijn uiteraard verschillende hostingbedrijven die reseller pakketten aanbieden. Ze bieden allemaal een andere service en de prijzen verschillen ook. Onderzoek vooraf dan ook goed welk type hostingprovider het beste bij jou past. 

Dan is het vooral belangrijk om naar de behoeften van jezelf en naar die van je klanten te kijken. Ben je bijvoorbeeld onlangs begonnen als ondernemer? Dan kun je klein beginnen. Zoek dan naar een provider die speciaal gericht is op kleinere ondernemers. Uiteraard zijn er ook hostingproviders voor ondernemers die meerdere klanten bedienen. Daarnaast is het ook niet onverstandig om enkele recensies door te lezen. Dan krijg je een goed beeld van de service van een onderneming. 


https://www.maassluis.nu/nieuws/de-verschillende-voordelen-van-een-reseller-hosting/

Related Posts